CrossfireForum.org
Loading
 
Register Photos FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read vBLiveVendor Directory
- CLICK HERE TO GET RID OF THESE ADS -
Go Back   CrossfireForum.org > Technical > Troubleshooting & Technical & Modifications

Welcome to Crossfire Forum!
Welcome to Crossfire Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please
join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-26-2010, 09:22 AM
steveb8699's Avatar  
Join Date: Aug 2006
Location: Silver Spring, Maryland
Age: 31
Posts: 80
Default How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


I have a set of stock rims with winter tires on them. They do not have the TPMS on them and my light will not go off. Is there a way to disable the system? Thanks, Steve


2005 Graphite Crossfire Limited 6-Speed
SRT-6 Suspension
Michelin Pilot Super Sports on SRT6 Rims for Spring/Summer
Dunlop WinterSport 3D on Crossfire Rims for Fall/Winter
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10-26-2010, 09:30 AM
bmorgan's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Age: 53
Posts: 3,658
Send a message via Yahoo to bmorgan
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


You can put a small piece of black electrical tape over the light.


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-26-2010, 10:32 AM
rcompart's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 3,174
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Easiest way to disable it is to remove the wire from pin 2 (red highlight) and put it in the empty place of pin 6 (blue highligh). This will completely disable it and you will no longer have the light illuminate on the instrument cluster. This will not affect the HomeLink in any way so you don't lose that functionality.

********************* ATTENTION!!!!! *********************

The highlight colors are NOT the wire colors. They are only there to highlight where the pin is from the factory and where its to go to disable the TPMS. The ONLY wire being changed is the grey wire with the yellow stripe (20GY/YL).
Click the image to open in full size.
To get at the TPMS/HomeLink connector, just remove the dome light and you can see the wires going into it. Remove the connector, use a pick or other fine tipped tool and depress the top of pin 2 so it will slide out. Push the pin back into the connector in the 6th position and reinstall the connector. Reinstall the dome light and you are finished.


2005 MERCEDES C240 4MATIC
SRT6/AMG Engine Conversion | Speedriven ECU Tune | Built 4Matic Transmission
Speedriven/Accelerated TCU Software Upgrade | Needswings C32 Cold Air Intake
Needswings C32 Inconel Headers | Speedriven Intercooler | Karmen 62mm Pulley
A Lot More To Come...


Last edited by rcompart; 04-13-2012 at 10:48 PM.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-26-2010, 11:30 AM
bmorgan's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Age: 53
Posts: 3,658
Send a message via Yahoo to bmorgan
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Nice write up Rudy.


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-26-2010, 11:40 AM
rcompart's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 3,174
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by bmorgan
Nice write up Rudy.
Thank you. Not as easy as your little black tape idea but you know how it goes when I'm following you around the forum. LOL BTW, that was a joke and I hope you took it as such.


2005 MERCEDES C240 4MATIC
SRT6/AMG Engine Conversion | Speedriven ECU Tune | Built 4Matic Transmission
Speedriven/Accelerated TCU Software Upgrade | Needswings C32 Cold Air Intake
Needswings C32 Inconel Headers | Speedriven Intercooler | Karmen 62mm Pulley
A Lot More To Come...

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10-26-2010, 11:46 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Caledon, Ontario, Canada
Posts: 13,823
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by rcompart
Easiest way to disable it is to remove the wire from pin 2 (red) and put it in pin 6 (blue). This will completely disable it and you will no longer have the light illuminate on the instrument cluster. This will not affect the HomeLink in any way so you don't lose that functionality.
Click the image to open in full size.
To get at the TPMS/HomeLink connector, just remove the dome light and you can see the wires going into it. Remove the connector, use a pick or other fine tipped tool and depress the top of pin 2 so it will slide out. Push the pin back into the connector in the 6th position and reinstall the connector. Reinstall the dome light and you are finished.
Rudy, you are too smart.
Time to write a book and get paid for all this info.
How about
'Crossfires for Dummies'
or
'What Chrysler didn't tell anyone about Crossfires
or did not know themselves'?
PS
This is going to be very useful when the batteries in the TPM sensors go flat and people do not want to bother with the cost of new ones.


"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new."
Albert Einstein

Link to How to repair and common problems thread

Last edited by onehundred80; 10-26-2010 at 11:51 AM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10-26-2010, 12:37 PM
MikeR's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: North Plains, OR
Age: 64
Posts: 5,190
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


^^^^ agreed... or when you buy aftermarket wheels and dont want to buy the TPMS and then pay to have them programed......

THANKS Rudy!!

(stored for future use)


2005 SRT6 Aero Blue coupe
"The Aero"
1/4 mile: 11.92 secs @ 114.3mph 1.72 60'

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10-26-2010, 01:08 PM
bmorgan's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Age: 53
Posts: 3,658
Send a message via Yahoo to bmorgan
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by rcompart
Thank you. Not as easy as your little black tape idea but you know how it goes when I'm following you around the forum. LOL BTW, that was a joke and I hope you took it as such.
Yeah, you pissed me off. Don't make me go 180 on you. LOL

Hey, I think you remember when I bought that tire/wheel package from the member in PA earlier this year. Well, I have been putting off getting the TPMS reprogrammed since then. LOL I think I will just use your little mod instead.



Last edited by bmorgan; 10-26-2010 at 01:12 PM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10-26-2010, 01:37 PM
steveb8699's Avatar  
Join Date: Aug 2006
Location: Silver Spring, Maryland
Age: 31
Posts: 80
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Thanks man, your response is great. Much better than electrical tape in my opinion. How do I remove the dome light, haha.


2005 Graphite Crossfire Limited 6-Speed
SRT-6 Suspension
Michelin Pilot Super Sports on SRT6 Rims for Spring/Summer
Dunlop WinterSport 3D on Crossfire Rims for Fall/Winter
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10-26-2010, 02:07 PM
maxcichon's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Auburn, AL nee Madtown, WI
Age: 56
Posts: 7,652
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Interior Lamp


2005 Limited Roadster



Custom Dual CAI
Adjustable Rear Camber arms
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 10-26-2010, 02:13 PM
bmorgan's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Age: 53
Posts: 3,658
Send a message via Yahoo to bmorgan
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by steveb8699
Thanks man, your response is great. Much better than electrical tape in my opinion. How do I remove the dome light, haha.
Dang...... I just don't feel no love.


Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 10-26-2010, 02:41 PM
rcompart's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 3,174
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by bmorgan
Yeah, you pissed me off. Don't make me go 180 on you. LOL

Hey, I think you remember when I bought that tire/wheel package from the member in PA earlier this year. Well, I have been putting off getting the TPMS reprogrammed since then. LOL I think I will just use your little mod instead.
Yeah, I remember that. We were gonna try to work out something on my one wheel but it fell through. I thought you got TPMS sensors with those. Well guess you don't have to worry about it any more. Just toss a tire pressure gauge in the glovebox and check regularly. Oh and no more annoying light when it's cold!


2005 MERCEDES C240 4MATIC
SRT6/AMG Engine Conversion | Speedriven ECU Tune | Built 4Matic Transmission
Speedriven/Accelerated TCU Software Upgrade | Needswings C32 Cold Air Intake
Needswings C32 Inconel Headers | Speedriven Intercooler | Karmen 62mm Pulley
A Lot More To Come...

Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 10-26-2010, 02:57 PM
bmorgan's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Age: 53
Posts: 3,658
Send a message via Yahoo to bmorgan
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by rcompart
Yeah, I remember that. We were gonna try to work out something on my one wheel but it fell through. I thought you got TPMS sensors with those. Well guess you don't have to worry about it any more. Just toss a tire pressure gauge in the glovebox and check regularly. Oh and no more annoying light when it's cold!
Yeah, I got the TPMS with them, but they have to be reprogrammed for my car.


Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 10-26-2010, 03:16 PM
oledoc2u's Avatar
Holliday LLC
 
Join Date: Mar 2008
Location: IN
Age: 60
Posts: 13,632
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


I really like my little yellow light....leave me alone.....it's now displays on both cars.....lol....Rudy, I am getting cabling for both cars, and selling the pillar pods and gauges....I can then move the Zeitronics between the cars....Rob enlightened me....lol OK....back to the genious at work...lol


'05 Black Xfire #59312 SRT6 Roadster
Needswings Dual CAI-Code 3 SC Pulley-Sprint Booster- LET CustomTune-Needswings Catch Can, R1 Concept drilled rotors,Axxis brake pads, Goodrich brake lines, Castrol SBF, 240 manis, psk, Goodyear F1 GS D3'sb, Wavetrac
12.22ET @ 113.81 Mph (1.74 60')Street tires
'05 Blue xfire #42796 SRT6 Coupe
Needswings Dual CAI-Karmann 62mm SC Pulley-Sprint Booster-Needswings Catch Can-Needswings Manis, Needswings Cooling separation-Eurocharged Tune-wavetrac-psk
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 10-26-2010, 03:49 PM
JimmySkullz's Avatar
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2008
Location: Folsom Prison
Age: 33
Posts: 875
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by rcompart
Easiest way to disable it is to remove the wire from pin 2 (red) and put it in pin 6 (blue). This will completely disable it and you will no longer have the light illuminate on the instrument cluster. This will not affect the HomeLink in any way so you don't lose that functionality.
Click the image to open in full size.
To get at the TPMS/HomeLink connector, just remove the dome light and you can see the wires going into it. Remove the connector, use a pick or other fine tipped tool and depress the top of pin 2 so it will slide out. Push the pin back into the connector in the 6th position and reinstall the connector. Reinstall the dome light and you are finished.
Do all the years have 6 pin holes? Im looking at mine.. only 5 in the 2004


---------------------------
2004 Alabaster Limited- 5.0L V8 6spd.
2005 Bagged S.S.B. SRT-6 - The Show Car
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 10-26-2010, 04:10 PM
rcompart's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 3,174
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by JimmySkullz
Do all the years have 6 pin holes? Im looking at mine.. only 5 in the 2004
You're on the wrong connector. The one you want to do this on is the one that doesn't plug into the actual TPMS but the connector that is in between the two of them. Sorry for not clarifying this. Sometimes it is wrapped in a grey foam of sorts. Hope this helps.


2005 MERCEDES C240 4MATIC
SRT6/AMG Engine Conversion | Speedriven ECU Tune | Built 4Matic Transmission
Speedriven/Accelerated TCU Software Upgrade | Needswings C32 Cold Air Intake
Needswings C32 Inconel Headers | Speedriven Intercooler | Karmen 62mm Pulley
A Lot More To Come...

Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 10-26-2010, 05:12 PM
JimmySkullz's Avatar
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2008
Location: Folsom Prison
Age: 33
Posts: 875
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Quote:
Originally Posted by rcompart
You're on the wrong connector. The one you want to do this on is the one that doesn't plug into the actual TPMS but the connector that is in between the two of them. Sorry for not clarifying this. Sometimes it is wrapped in a grey foam of sorts. Hope this helps.
Cool thanks, I found it


---------------------------
2004 Alabaster Limited- 5.0L V8 6spd.
2005 Bagged S.S.B. SRT-6 - The Show Car
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 04-02-2011, 03:56 PM
waldig's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: VA
Posts: 3,967
Talking Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


I found this posting and did the fix to rid that dumb lamp for the tires pressure sensors. They are expensive and worthless as I check my tires often. Sure dont need that light to verify the condition of the car and tape does not stick well, thanks for thoes that have done the legwork. Woody


Pro Bono Designer of NEEDSWINGS:
Dual throttle body induction system!
DUAL CAI // Super Cooler H/E
Pulley Saver (s) // OIL separator
F/A controller for WOT
// 180 degree Tstat
Ported Manifold & Intake - installed and in tested 8/1/09
CAI Hood with inverted scoops and
Lowered seat & 5 point belt // posi rear
Sprint Booster + 185 Euro pulley
Gasket matched intake / heads
Intercooler investigation redesign
RWHP 349 @ last dyno / 12.518 / 111.08 @12.7:1 F/A
8.075 / 87.48
[/COLOR]
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 04-02-2011, 06:34 PM
05roadsterguy's Avatar
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2008
Location: snohomish WA.
Posts: 357
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


YYYYYAAAAAAAAYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!


Thanks Rudy! Now I can Stop the Women for telling me the Light is on Again!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 07-29-2011, 07:07 PM
VALK's Avatar
Senior Member / Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Aurora , ILL
Age: 52
Posts: 13,929
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


Where was I when this was posted
I'm gonna be doing this on the weekend !!!
Then I can take the little piece of electrical tape off my cluster.

Quote:
Originally Posted by rcompart
Easiest way to disable it is to remove the wire from pin 2 (red) and put it in pin 6 (blue). This will completely disable it and you will no longer have the light illuminate on the instrument cluster. This will not affect the HomeLink in any way so you don't lose that functionality.
Click the image to open in full size.
To get at the TPMS/HomeLink connector, just remove the dome light and you can see the wires going into it. Remove the connector, use a pick or other fine tipped tool and depress the top of pin 2 so it will slide out. Push the pin back into the connector in the 6th position and reinstall the connector. Reinstall the dome light and you are finished.


2004 Crossfire ~ 017746 ~ With some mods

~~~~~~~Tail of the Dragon~~~~~~

The "Official" Crossfire Concept Car < photos + video .
www.crossfireinternational.com < Join the official Crossfire Car Club -C-I-C-C-I
1985 V65 Magna - VF1100C < My other fun ride

~~ Helpful quick links below ~~
Diagnostic Trouble Code (DTC) List
Index of Crossfire problems, repairs and How Too's
Helpful Info for those looking to purchase a Crossfire
Reply With Quote
 
Old 07-29-2011, 07:07 PM
Advertisement
Default Re: How can I disable the TPMS? (Tire Pressure Monitoing System)


 
 
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 10:08 PM.




Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2