Speedo not working - CrossfireForum - The Chrysler Crossfire and SRT6 Resource

U.K. Serving all countries of the United Kingdom.

Speedo not working

Reply

 
 
 
  #1 (permalink)  
Old 02-12-2018, 06:43 AM
Thread Starter
Join Date: May 2017
Location: Manchester
Age: 66
Posts: 3
Default Speedo not working

Hi Everyone. I bought my 2004 Coupe in August 2017 and it has been a wonderful car. Recently the speedo has stopped working and the usual warning lights are flashing and displaying on the dash. My local garage is having problems sourcing the correct part. It is the speedo drive that attaches to the gearbox that they believe to be the problem. Am I correct that the gearbox is Chrysler, not Merc...and can anyone give me advice where to source a speedo drive.


Regards and thanks

Beerglasses
 
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02-13-2018, 11:54 AM
Join Date: Mar 2015
Location: Buckinghamshire
Posts: 7
Default Re: Speedo not working

I depends if it is an auto or manual, I believe auto is Mercedes, manual is Chrysler. However there does not seem to be a speed sender on the gearbox, read this from the service manual:
INSTRUMENTS ACTUATED BY THE CAN DATA BUS
Odometer (1), the input is transmitted by the Controller
Antilock Brake (CAB) and is determined using input
from the four wheel speed sensors.
Speedometer, the input is transmitted by the Controller
Antilock Brake (CAB) and is determined using input
from the four wheel speed sensors. The individual wheel
speeds are compared and checked for logic. If significant
differences in individual speed signals are recognized,
the speed is determined from the speed of one of the
front wheels. If the speed signals differ significantly, it
may be due to wheel spin, cornering, or a defective
speed sensor. If the computer identifies by means of sensor
comparisons (comparison of each side) that the vehicle
is cornering, the speed is determined from the value
of the front wheel speeds. If the comparisons indicate
one or more different wheel speeds, the vehicle speed is
determined from the highest wheel speed. This also
applies if a fault indication is received instead of a wheel
speed signal. In this case, an error bit is also set. If any
fault indications are received for all wheel speeds, the
speed displayed is 909.
 

Last edited by Olney Crossfire; 02-13-2018 at 12:13 PM.
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kolevski
Crossfire Coupe
4
02-24-2009 02:19 PM
MAYAman
Crossfire Coupe
13
10-15-2007 06:04 PM
upstate
Troubleshooting & Technical & Modifications
0
07-17-2006 12:46 AM
synmaster
Troubleshooting & Technical & Modifications
0
10-04-2003 12:25 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Speedo not working


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.