Remap - OBD or ECU removal? - CrossfireForum - The Chrysler Crossfire and SRT6 Resource

U.K. Serving all countries of the United Kingdom.

Remap - OBD or ECU removal?

  #1 (permalink)  
Old 04-15-2016, 03:42 PM
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Location: Somerset
Age: 54
Posts: 13
Default Remap - OBD or ECU removal?

Hi All,

I've been getting conflicting advice by people after my cash.
Can my N/A be remapped through the OBD port or do I have to remove the ECU?

Thanks
 
  #2 (permalink)  
Old 04-15-2016, 04:06 PM
Mrmiata's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2011
Location: Kellyville, Ok
Posts: 9,591
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

OBD port through Eurocharge... Ecu removal and ship to InMotion tuning and a couple others.
 
  #3 (permalink)  
Old 04-16-2016, 10:26 PM
Join Date: Mar 2016
Location: Florida
Age: 50
Posts: 4
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

Originally Posted by Mrmiata View Post
OBD port through Eurocharge... Ecu removal and ship to InMotion tuning and a couple others.
$400 for a canned ECU mod? That seems excessive.
 
  #4 (permalink)  
Old 04-16-2016, 11:29 PM
Mrmiata's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2011
Location: Kellyville, Ok
Posts: 9,591
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

Originally Posted by TemporalKnot View Post
$400 for a canned ECU mod? That seems excessive.
Well I guess you could go that other route..

Oh wait .. there isn't one..

This ain't your fathers Honda.. LOL
 
  #5 (permalink)  
Old 04-17-2016, 09:03 AM
oledoc2u's Avatar
Retired LEO
Join Date: Mar 2008
Location: IN
Age: 65
Posts: 14,484
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

Eurocharged will run 'specials' from time to time on their tunes. Or, just call them, and maybe you can get a remote tune, and they will discount it. That fee lasts the lifetime of your ownership if you do any other mods where they need to do a re-tune, it is free.
 
  #6 (permalink)  
Old 04-17-2016, 06:20 PM
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Location: Somerset
Age: 54
Posts: 13
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

Thanks Guys,

We have Eurocharged in the UK, and I guess once I've got the kit and the files if I were to get another N/A I could put the same file in it for zero cost? If so it seems pretty good value then. Or will it specific to the one ECU?
 
  #7 (permalink)  
Old 04-17-2016, 07:16 PM
Mrmiata's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2011
Location: Kellyville, Ok
Posts: 9,591
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

Originally Posted by Fozz View Post
Thanks Guys,

We have Eurocharged in the UK, and I guess once I've got the kit and the files if I were to get another N/A I could put the same file in it for zero cost? If so it seems pretty good value then. Or will it specific to the one ECU?

Ecu specific.. and I've caught wind.. life time tunes are not a part of the game anymore.. but not needed on the N/A as its parameters are enough to adapt to the minor mods we can make.


Tuning another car ONLY saves you the shipping cost on the cable.. been there done that.. and for the shipping fee they got to send me a second cable.. that is $100 if you try to purchase it by itself.
 
  #8 (permalink)  
Old 11-10-2017, 01:54 PM
Ham
Ham is offline
Join Date: Nov 2017
Location: Lancashire
Age: 44
Posts: 2
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

Hi, does any know if you can get the remap software or indeed the files for both the standard crossfire 215 and the SRT6 330bhp remap files ie to take them to 230bhp and 360bhp...online free...
 
  #9 (permalink)  
Old 11-10-2017, 02:03 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2015
Location: Knoxville
Age: 57
Posts: 1,465
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

Originally Posted by Ham View Post
Hi, does any know if you can get the remap software or indeed the files for both the standard crossfire 215 and the SRT6 330bhp remap files ie to take them to 230bhp and 360bhp...online free...
No, not in line for free. There are a few chooses on the forum. They are sponsors here an everyone who have used them, say only good things. Eurocharged is one.
 
  #10 (permalink)  
Old 11-10-2017, 02:11 PM
Ham
Ham is offline
Join Date: Nov 2017
Location: Lancashire
Age: 44
Posts: 2
Default Re: Remap - OBD or ECU removal?

thankyou, I was just wondering as companies have the remap softwware, it would be great to have it and remap the ecu yourself via the OBDII ...or ECU flash softwware...save a fortune
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
BuffNSoFly
Troubleshooting & Technical & Modifications
3
04-10-2016 02:19 PM
sastrom
Exterior & Lighting
2
04-03-2016 12:44 PM
Bowman
Crossfire Roadster
4
03-13-2016 02:47 PM
HOT FIYA
TSBs and How-To Articles
7
03-10-2016 11:28 PM
Abaton6
Audio, Video and Electronics
1
03-08-2016 12:38 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Remap - OBD or ECU removal?


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.